Damhussøen, Vest volden og Harreskoven


Som overskriften siger, så kommer jeg lidt vidt omkring her for tiden på mine gåture. Jeg har nemlig været ude og gå en hel masse det sidste stykke tid, faktisk mere end hvad jeg plejer når jeg kigger på min statistik på Endomondo. Indtil videre er jeg oppe på 88 km i maj måned, normalt går jeg mellem 30-60 km på en måned, alt efter om det er vinter og koldt udenfor eller sommer og lækkert vejr som nu. Så jeg er godt stolt af mig selv. Og jeg vil gerne til at gi den en ordentlig skalle igen, og kæmpe for vægten. Og kan altså se hvor meget ekstra det giver når jeg går nogle ekstra lange ture hver dag.

2017-05-25 09.29.01

Kr. himmelfarts dag var Michael og jeg ude og gå knap 10 km, nede fra en skole lidt herfra, hvor Rødovre gangforening havde arrangeret en vandretur. Vi fulgte en rute på 6 km som foregik ude på Vest volden, og det var en SÅ smuk tur, normalt går jeg på asfalt stien hele vejen til Jyllingevej og længere nogle gange, men denne gang gik vi kun meget lidt på asfalt stien, men gik mere inde mellem træerne langs med åen. Det var så hyggeligt og smukt. Og i og med at vi også gik derned til startstedet nåede vi på den måde op på 10 km, det var så flot gået af os.

2017-05-25 10.50.19

Fredag kørte jeg Michael til en samtale han skulle til oppe ved Harreskov st. Mens han var inde til samtalen gik jeg den smukkeste tur ovre i Harreskoven. Den blev til 3,5 km kun, men hvor var det skønt og smuk natur. Store høje træer, sumpet område og små søer rundt omkring langs stien jeg gik på. Jeg var en smule bange for at fare vild, så ville ikke udfordre mig selv og gå meget længere – men det skulle jeg bare ha gjort, da jeg havde god tid mens han var til samtale. Men en lille tur er jo bedre end ingenting.

2017-05-26 09.14.41

Og da jeg kom tilbage satte jeg mig og hæklede lidt og hørte lidt podcast, så tiden gik hurtigt nok, inden turen gik hjemad igen. Det var svært dog at holde masken mens jeg sad og lyttede til podcast ude i venterummet, jeg hører nemlig “Anders og “Anders podcast”, kender I det ? Det er Anders Lund Madsen og Anders Breinholt der tidligere var “De sorte spejdere” på P3 for en del år tilbage, de er genopstået nu som podcast som man kan downloade og høre. Det er sindssygt sjovt, og jeg er flad af grin hver gang jeg hører det. Jeg må indrømme at det til tider er svært ikke at grine højlydt, mens jeg f.eks går mine ture eller sidder i et offentligt sted og lytter, og folk glor altså lidt mærkeligt på en når man griner når man går eller sidder alene. Men det er det hele værd, så kan klart anbefale denne podcast. Du kan se video her, eller hente deres podcast via Itunes, som kun er en lydfil.

2017-05-26 09.14.30

Som noget nyt er jeg begyndt også at gå længere ture herhjemme også, fordi jeg har fået en ny gå-veninde, som også har sin nabo med nogle gange. Det er super hyggeligt, og jeg får rørt mig meget mere end jeg gjorde før i tiden. Der gik jeg jo 3-4 km herhjemme fra mig selv, og kunne aldrig drømme om at gå videre efter jeg havde gået på stien ned til Jyllingevej, der ligger jo ellers Damhusengen og Damhussøen lige hvis man fortsætter videre. Men for mig lød det HELT og aldeles uoverskueligt. Lige indtil jeg så nu har prøvet det, og så er det bare så let som ingenting at gå den rute, og den er 10,5 km hjemme fra mig selv, og rundt om både søen og engen og hjem igen.

Jeg havde meldt mig ind i en gruppe på Facebook der hedder “Matematisk vægttab“, har dog haft mine kampe med at følge kuren, men bruger nogle af værktøjer de skriver om, og så bruger jeg mine egne principper og sunde fornuft, det har jo virket fint før, har jo tabt de 20 kg på egen hånd uden at følge nogen kur, så hvorfor har jeg så meldt mig ind, jo for at få et ekstra skub, og det var lige hvad der skulle til. Nu er jeg godt i gang igen.

2017-05-27 10.59.39

Inde i gruppen blev der så oprettet en Endomondo gruppe kun for brugere af Facebook gruppen, og jeg meldt mig fluks ind. Det var da sjovt at konkurrere med de andre om hvem der gik flest skridt på 1 måned. Men jeg sakkede jo hurtigt bagud med mine kun 30 km, og 1 pladsen hun havde gået 240 km på samme tid, og så lurede jeg hvor hun mon kom fra, og så viste det sig at hun boede 1 km væk fra mig. Gik så og tænkte lidt over om jeg mon kunne tillade mig at skrive og spørge om vi mon skulle følges på vores ture.

Fredag i sidste uge tog jeg mig så sammen og fik skrevet en kort Facebook besked, og svaret kom positivt tilbage, og nu har jeg allerede på 1 uge gået 3 ture rundt om damhussøen på 10 km minimum hver gang. Og det er så fedt at nu have nogen at følges med, især fordi vi går i samme tempo, så det passer mig så godt. Vi gå begge nær de 6 km i timen, andre der også vandre meget, går normalt 5 eller 5,5 i timen. Dvs. at 10 km tager 2 timer ca.

2017-05-27 10.59.30

Min 10 km vil jeg tro tidligere lå på 2 timer og 10 min. Nu er den nede på 1 time og 43 min. Det er SÅ vildt at jeg kan forbedre den så meget på så kort tid. Da jeg gik på min årsdag for livsstilsændringen d. 6 maj, forbedre min kusine og jeg den til 1 time og 57 min mener jeg det var. Jeg har så første dag jeg gik rundt om damhussøen forbedre den med 6 min, og i dag også med 6-7 min. Jamen hvad skal det dog ikke ende med 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s