Ærlighed betaler sig…


… eller gør den? Jeg kunne i have scortet hele 100 kr. i netto idag – EKSTRA vel og mærke, oveni den 100 kr. hun allerede havde givet mig.

Det der skete var, at jeg stiller mig oppe ved dankort automaten, taster min kode, beder pænt om 100 kr. oveni, da den er gået igennem, giver hun mig 100 kr. og jeg går ned til mine varer med mine 100 kr. og mit dankort. Da jeg står nede ved varene, og er igang med at pakke varene, jamen så rækker hun sørendme 100 kr. mere ud imod mig, og bon’en.

Jeg svaer så promte “Du vil få rod i dit regnskab i aften, hvis du giver mig den 100 kr. dér, fordi du har allerede givet mig én”. UPS – jamen så ligger hun den ned igen. Og stikker mig kun bon’en.

Det første jeg tænkte da jeg gik ud af butiken var. ÆV – du kunne da godt have brugt 100 kr. ekstra. MEN spørgsmålet er om min ærlighed, ville have drevet mig tilbage og givet dem retur. Eller om jeg ville have kunnet bruge dem med god samvittighed, efter jeg GODT var klar over at jeg havde “snydt”.

Ja egentligt var det jo ikke mig som “snød” – men hende som var “klodset”. Men summa sumarum. Egentligt kommer det vel ud på ét?

Spørgsmålet til jer ude i blog-verdenen – kunne i bruge de EKSTRA 100 kr. med god samvittighed?

Advertisements

Om Solsikkens-Sang

Henriette aka Solsikkens-Sang, 38 år, bor i Rødovre, sammen med mine skønne katte. Af hobby’er har jeg, taskefletteri, teposefoldning, strikning og hækling. Jeg elsker min kæreste, mine nære venner, og min kære familie. Jeg bruger denne blog til at komme ud med mine følelser og af den vej skrive om mit liv som det nu engang former sig. Jeg håber du vil nyde at læse med. {Læs resten af min livshistorie på siden ‘Livet’}
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Ærlighed betaler sig…

  1. Tine siger:

    Jeg havde gjort det samme som dig, måske fordi jeg har en fortid indenfor butiks faget og ved, at nogle steder er det sådant, at hvis man tre gange har haft en kasse-dif på 50 kroner eller derover, så er det lig med en fyrreseddel.

    Jeg har godt nok aldrig selv prøvet det, men jeg har haft kollegaer, som røg ud røret af den årsag.

  2. Solsikkens-Sang siger:

    @ Tine – Puha, det lyder ikke sjovt, så BURDE hun da også have været mere opmærksom, hvis hun kunne risikere at blive fyret, ikk’ ?

    Men tak for svaret, det vil jeg huske – næste gang en ekspedient tilbyder mig “ekstra” penge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s